Web Analytics Made Easy - Statcounter

 الیاسی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه گفت: سراهای نوآوری مجموعه‌ هایی هستند که مراکز رشد زیرمجموعه آن قرار می‌گیرند. تاسیس سرای نوآوری انار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه هفته قبل در کمیسیون هیئت امنای استانی تصویب شد و برای تصویب نهایی مدارک به سازمان مرکزی ارسال می شود.

الیاسی افزود: دوره‌های کوتاه‌‌مدتی که در سرای نوآوری برگزار می شود می تواند به‌صورت منسجم همه فنون کارآفرینی را آموزش دهد و دانشجویی را که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود به کارآفرین تبدیل کند؛ یعنی شخصی که می‌تواند نه‌تنها برای خود بلکه برای چند نفر دیگر هم شغل ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف دانشگاه هم همین است که به دانشگاه کارآفرین و دانشگاه نسل سوم تبدیل شود.

انار، محصولی استراتژیک و جهانی

وی با بیان اینکه انار محصولی استراتژیک و دارای شهرت جهانی است ادامه داد: در سرای نوآوری انار قرار است در زمینه مشکلاتی که در بخش محصول انار وجود دارد از کاشت، داشت و برداشت و همه مسائل مربوط به آن کار علمی انجام دهیم. به این شکل که جلساتی برای دانشجویان یا کسانی که از بیرون دانشگاه هستند برگزار و مشکلات را مطرح کنیم تا هر کسی ایده‌ای در این زمینه‌ها دارد با ایده خود به دانشگاه و سرای نوآوری مراجعه کند. سپس به سراغ مرحله آموزش می‌رویم.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اضافه کرد: تقریباً فعالیت سرا را آغاز و با تعدادی از شرکت‌ها تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم تا مشکلات و معضلات حوزه محصول انار به‌ویژه مشکلاتی مانند آب شور ساوه و سدیم موجود در انار را با کمک دانشجویان و اساتید دانشگاه بررسی و حل و به‌ منظور تولید محصول بهتر به باغداران کمک کنیم.

الیاسی تاکید کرد: باید در این مسیر قلمه‌‌زنی، تکثیر از روش‌های ریز ازدیادی، بسته‌بندی، فرآوری، صادرات، نگهداری، استفاده از واکس‌های خوراکی برای ماندگاری بیشتر، استفاده‌های دارویی، تولید مشتقات انار مانند رب و لواشک، حل مشکل کرم گلوگاه انار، مبارزه با آفات و... را نیز یادآور شوم.

وی با بیان اینکه محصولات زیادی را از انار می شود فرآوری کرد افزود: تفاله‌ها، پوست و هسته انار خاصیت دارویی دارند و می‌توان روغن هسته انار را گرفت؛ اما متأسفانه تفاله‌ها با هزینه زیاد از کارخانه‌های آبگیری خارج می‌شود؛ در حالی که ارزش تفاله از آب انار بیشتر است و باید در این زمینه کار کرد.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه تصریح کرد: اکنون دانش فنی استفاده از تفاله انار را داریم اما آن‌جور که باید و شاید استفاده نمی‌کنیم؛ زیرا در ساوه کار خاصی در این زمینه انجام نشده است؛ برای همین به اصفهان ارسال می‌شود تا از آنها روغن هسته انار بگیرند.

سرمایه گذار می خواهیم

الیاسی با بیان اینکه دانشگاه توان ورود به این موضوع را دارد تا این فرآیند توسط خودمان انجام شود تاکید کرد: این کار سرمایه می‌خواهد و باید به‌دنبال سرمایه‌گذار باشیم.

وی گفت: دانشگاه در این زمینه چالش فناوری برگزار می‌کند تا اینگونه مسائل مطرح شده و از ایده‌های دانشجویان، اساتید یا اشخاصی که بیرون از دانشگاه هستند، استفاده یا سرمایه‌گذار جذب کند. یکی از مواردی که در سرای نوآوری انار انجام می‌شود، ایجاد ارتباط بین سرمایه‌گذار و صنعت با اشخاصی است که ایده دارند، تا با هم جلسات مشترک داشته باشند و این مسائل را حل کنند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اعلام کرد: مصمم هستیم در سرای نوآوری انار، چالش‌ها و رویدادهای فناوری خود را به صورت مجازی برگزار کنیم تا بتوانیم در بخش حمایت از ایده‌های فناورانه و تولید فعالیت کنیم.

پیشرو، از سال ها قبل

الیاسی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه گفت: پیش از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، پارک‌ علم و فناوری و مراکز رشد را راه‌اندازی کند، ما به‌عنوان یکی از مراکز رشد اقماری پارک علم و فناوری استان مرکزی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعال بودیم، به‌عبارتی حدود ۱۰ سال پیش یکی از واحدهای پیشرو در این زمینه بودیم.

الیاسی افزود: بعد از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس پارک علم و فناوری مجوز گرفت ، قرارداد خود با پارک علم و فناوری استان را لغو کرد و ما از سال ۹۵ زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شدیم، مجوز وزارت علوم را اخذ کردیم و مانند همه مراکز رشد با فراخوان و اطلاعیه‌های لازم از کسانی که ایده‌ای در زمینه تولید محصولات فناوری و نوآوری داشتند، دعوت و آنان را جذب کرده و در این مرکز استقرار دادیم.

وی ادامه داد: مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه با پشتوانه بیش از ۱۰ سال فعالیت، اکنون با عنوان کلی مرکز رشد ”فرآورده‌های طبیعی با رویکرد انرژی‌های نو» در واحد ساوه فعال است و در مجموع یک هسته، سه واحد فناور و دو شرکت دانش‌بنیان فعال در آن مستقر هستند.

ماموریت ها و اهداف

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ازجمله مأموریت‌های مرکزرشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه را به‌‌کارگیری مؤثر نتایج تحقیقات فناوری‌های نوین از طریق حمایت از تکمیل چرخه تحقیق تا تولید، پشتیبانی و ارائه تسهیلات علمی، فنی، مالی و اجرایی به صاحبان اختراع و نوآوری، تقویت و تشویق بخش خصوصی در انجام فعالیت‌های منتج به فناوری و ایجاد ساز و کارهای حمایتی از طریق سازماندهی تشکیلات دانست.

الیاسی از جمله اهداف این مجموعه را بسترسازی به‌منظور تجاری کردن دستاوردها، ایجاد زمینه کارآفرینی، حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان، کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری، ایجاد فضای لازم برای گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش‌مدار و فناور فعال در زمینه‌های فناوری، بسترسازی به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای جذب کارآفرینان و دانش‌آموختگان دانشگاهی در زمینه‌های فناوری و تولید و توسعه محصولات و فرایندهای فناوری قابل عرضه به بازار معرفی کرد.

چگونگی حمایت ها و نتیجه آن
 
وی در مورد حمایت های مرکز رشد گفت: ابتدای کار حمایت‌های ما غیرمالی است و افراد را با بازار آشنا می‌کنیم. یک دانشجو یا فارغ‌التحصیل کاردانی، کارشناسی یا ارشد اطلاع چندانی از بازار و رقبا ندارد و فقط دارای ایده است، ابتدا دوره‌هایی را برای آنان برگزار کرده و با بازار آشنا می‌کنیم تا کار بیشتری روی ایده خود انجام دهند. سپس اگر ایده آنها خوب بود، به مرحله مشارکت مالی و کمک‌های تسهیلاتی وارد می‌شوند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در توضیح چگونگی ورود شرکت‌ها و کسانی که وارد مرکز رشد می‌شوند افزود: شرکت ها یا افراد ابتدا به مرحله پیش رشد وارد می‌شوند که به‌مدت ۶ ماه است. در این مدت امکانات اولیه از قبیل دفتر کار، اینترنت، کامپیوتر و مواردی از این دست که در ابتدای کار مورد نیاز است در اختیارشان قرار می‌گیرد. صاحبان ایده در این ۶ ماه فرصت دارند تا نمونه اولیه محصول خود را تولید کنند و  پس از آن ارزیابی می‌شوند. اگر مورد تأیید بودند به واحد فناور تبدیل می‌شوند.

الیاسی ادامه داد: واحدهای فناور پذیرفته شده، به مرحله بعدی که سه سال است سوق داده می‌شوند. در این سه سال، باید به تولید انبوه محصول خود برسند. بعد از این مدت می‌توانند از مرکز خارج شده، شرکت خود را در بیرون از دانشگاه راه‌اندازی کرده و به کار خود ادامه دهند.

وی اضافه کرد: سپس اگر شرکت و یا شخص خوب عمل کرده و محصول تولید کند حتی دانشگاه نیز با آنها مشارکت می‌کند. اکنون چند شرکت فعال داریم که به‌صورت مشارکتی با آنها کار می‌کنیم، خودمان برای آنها سرمایه‌گذاری کرده یا از جاهای دیگر مانند سازمان مرکزی دانشگاه برای آنها تسهیلات می‌گیریم یا برای گرفتن تسهیلات آنها را به بانک‌ها معرفی می‌کنیم.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه تصریح کرد: به نظر من مسیر درست و واقعی حل شدن مشکل صنعت و شکوفایی آن از دانشگاه است.

الیاسی در پایان درباره برنامه‌های در حال اجرا و اهداف پیش روی مرکز رشد اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال جهش تولید قرار داریم، می‌خواهیم در زمینه جهش تولید کار کرده و به صاحبان ایده کمک کنیم. تمام ظرفیت دانشگاه در اختیار شرکت‌ها و کسانی است که ایده دارند. هر شخص یا شرکتی که ایده مناسبی داشته و درخواست بدهد، امکانات مرکز را در اختیارش قرار می‌دهیم.

انتهای پیام / م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انار س مرکز رشد استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اظهار کرد که این دانشگاه همواره به دنبال ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی با عنوان سامانه‌های آموزشیار، پژوهشیار و حسابیار است.

وی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان بحمدالله یکی از دانشگاه‌های پیشرو در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است و در پنج سال اخیر در تمامی عرصه‌های علمی و پژوهشی، جذب دانشجو، ارتقای کیفیت، توجه به فناوری‌های نوین و درآمد‌های غیرشهریه‌ای شیب صعودی را طی کرده است.

ادامه صحبت‌‌های سروری‌مجد را در ویدئوی زیر ببینید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • داستان شکستن مارپیچ سکوت را برای نوه‌هایتان تعریف خواهید کرد